Search
Close this search box.
EUROL 3 Logo

Radionica za specijalne državne tužioce, pravne i ekonomske savjetnike u Specijalnom državnom tužilaštvu i zaposlene u Finansijsko-obavještajnoj jedinici

U periodu od 4. do 6. marta 2024. godine, EUROL 3 ​​je organizovao i održao radionicu za specijalne državne tužioce, pravne i ekonomske savjetnike u Specijalnom državnom tužilaštvu i zaposlene u Finansijsko-obavještajnoj jedinici u Podgorici.

Radionici su kao predavači učestvovali eksperti Marija Vučko, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu i bivša tužiteljka u hrvatskom USKOK-u i Ante Biluš, načelnik Finansijsko-obavještajne jedinice RH.

Cilj ove radionice bio je da se učesnici upoznaju sa pozitivnim rezultatima timskog rada i saradnje specijalnih tužilaca i Finansijsko-obavještajne jedinice, u saradnji sa policijom, u otkrivanju i procesuiranju krivičnih djela pranja novca. Primarni fokus bio je na otkrivanju pranja novca, a istaknuta je i podrška koju Finansijsko-obavještajna jedinica može da pruži u sprovođenju ključnih finansijskih istraga.

Radionica je imala dobar odaziv, a učesnici su se aktivno uključivali, postavljali konkretna pitanja i upoređivali prakse. Ovaj angažman rezultirao je izuzetno pozitivnom ocjenom radionice od strane učesnika.

Category:

Datum
20. ožujka 2024
Scroll to Top