Search
Close this search box.
EUROL 3 Logo

Održana misija za jačanje kancelarije ARO, obuka o mreži CARIN i metodama povraćaja imovine

EUROL 3 je od 24. do 28. jula 2023. godine održao petodnevnu misiju države članice Evropske unije koju je vodio pukovnik Roberto Ribaudo, viši službenik finansijske policije (ital. Guarda di Finanza), šef odjeljenja za Interpol – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Italije.

Cilj misije bio je jačanje kancelarije za ARO (povraćaj sredstava [engl. Asset Recovery Office]) i obuka o mreži CARIN (Kamdenska međuagencijska mreža za povraćaj imovine [engl. Camden Asset Recovery Inter-Agency Network]) i metodama rada organa za povraćaj imovine kao što je kancelarija ARO Evropske unije, s praktičnim primjerima predmeta povraćaja imovine.

Predstavljeni su i realni scenariji za unapređenje kapaciteta u oblasti finansijskih istraga, borbe protiv pranja novca i sprovođenje povraćaja, oduzimanja i upravljanja imovinom u skladu sa standardima Evropske unije.

Obuka za crnogorske službenike kancelarije ARO i mreže CARIN pružila je primjere metoda efikasnog povraćaja imovine u skladu sa standardima Evropske unije i ARO, kao i praktične primjere predmeta povraćaja imovine.

Dodatno, pukovnik Ribaudo je pripremio module obuka s fokusom na finansijske istrage, dubinsku analizu, unapređenje međunarodne saradnje, krivične i parnične postupke oduzimanja, statistiku, SIENA platformu za bezbjednu razmjenu podataka i Interpol.

Category:

Datum
5. rujna 2023
Scroll to Top