Search
Close this search box.
EUROL 3 Logo

Sporazum o saradnji između Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužilaštva uz podršku projekta EUROL 3

EUROL 3 je podržao pripremu zaključivanja Sporazuma o saradnji između Vrһovnog državnog tužilaštva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužilaštva.

Predstavnici Vrhovnog državnog tužilaštva i Ministarstva pravde blisko su sarađivali na razmatranju prvog nacrta. Uslijedio je niz sastanaka koji je organizovao EUROL 3 sa Specijalnim državnim tužilaštvom i Ministarstvom pravde Crne Gore, kao i Projektom IPA 2019, radi razmatranja i pojašnjenja različitih pitanja o nacrtu Sporazuma. Na osnovu ovih diskusija, Kancelarija evropskog javnog tužilaštva je izmijenila i dopunila svoj prvi nacrt dokumenta.

Kako je planirano, Sporazum između Vrhovnog državnog tužilaštva i Kancelarije evropskog javnog tužilaštva potpisan je 22. septembra 2022. godine u prostorijama Evropskog javnog tužilaštva u Luksemburgu, od strane glavne evropske tužiteljke Laure Koveši [Laura Kövesi] i vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović.

Sporazum će olakšati saradnju i razmjenu informacija između strana kako bi se osigurala efikasna istraga i krivično gonjenje.

Informacija o potpisivanju Sporazuma objavljena je i na sajtu Evropskog javnog tužilaštva (https://tuzilastvo.me/vrdt/sadrzaj/VgBj).

 

Category:

Datum
16. svibnja 2023
Scroll to Top