Search
Close this search box.
EUROL 3 Logo

Kratkoročna misija jedinice za zaštitu svjedoka i bliske lične zaštite

EUROL 3 je, u periodu 29. januara do 2. februara 2024. godine, organizovao kratkoročnu ekspertsku misiju koju je sproveo brigadni general Karlo Verdilione (Carlo Verdiglione) iz Nacionalne policije Italije, radi unapređenja i pružanja podrške stručnim kapacitetima jedinice za zaštitu svjedoka i jedinice za blisku ličnu zaštitu za uspostavljanje i sprovođenje odgovarajućih, djelotvornih i održivih mjera zaštite svjedoka.
Ova kratkoročna ekspertska misija bila je usmjerena na jačanje specijalizovanih nadležnih crnogorskih agencija odgovornih za zaštitu svjedoka i blisku ličnu zaštitu u unapređenju njihovih kapaciteta.
Ekspert EU pružio je pomoć i, na osnovu prikupljenih informacija tokom misije, izradiće i dostaviti analizu prednosti i nedostataka postojećeg sistema za zaštitu svjedoka i blisku ličnu zaštitu, uz preporuke za prevazilaženje prepoznatih nedostataka.
Ove preporuke će biti važne za budući rad i pružanje pomoći Specijalnom državnom tužilaštvu i specijalizovanim odjeljenjima za sprovođenje zakona u pogledu zaštite svjedoka i bliske lične zaštite, kao i za usaglašavanje sa pravnom tekovinom i standardima EU.

Category:

Datum
19. ožujka 2024
Scroll to Top