Search
Close this search box.
EUROL 3 Logo

Obuka za specijalne državne tužioce, pravne i ekonomske savjetnike u Specijalnom tužilaštvu i zaposlene u Poreskoj upravi

U Podgorici je u okviru Eurol 3 projekta  od 29. januara do 2. februara 2024.godine održana obuka za specijalne državne tužioce, pravne i ekonomske savjetnike u Specijalnom državnom tužilaštvu i zaposlene u Poreskoj upravi. Eksperti Marija Vučko – zamjenica Županijskog Državnog odvjetnika u Županijskom Državnom odvjetništvu i bivša tužiteljka u hrvatskom Uskoku i Paulino Lonza – Načelnik Službe za otkrivanje i finansijsku istragu ilegalno stečene imovine u Samostalnom sektoru za finansijske istrage Poreske uprave Republike Hrvatske su kao predavači učestvovali na navedenoj obuci.

Cilj ove obuke je bilo uspostavljanje kontakata između institucija, upoznavanje učesnika s opcijama zajedničkog rada i prikazivanje izgradnje zajedničkih slučajeva kroz praktične primjere. Učesnici su učestvovali u praktičnim aktivnostima, koje su uključivale način prikupljanja podataka, pisanje izvještaja i njihovo dostavljanje Specijalnom državnom tužilaštvu, omogućavajući na taj način tužiocima da odluče o eventualnom pokretanju finansijskih istraga.

Obuka je bila izuzetno posjećena, učesnici su podijeljeni u dvije grupe i svo vrijeme su aktivno učestvovali u obuci, postavljajući konkretna pitanja, rješavajući zajednički postavljene zadatke, što je rezultiralo izuzetno pozitivnom ocjenom obuke od strane samih učesnika.

Category:

Datum
19. ožujka 2024
Scroll to Top