Search
Close this search box.
EUROL 3 Logo

Studijska posjeta Vrhovnom sudu Republike Slovenije

U periodu od 25. do 27. marta 2024. godine, EUROL 3 je organizovao studijsku posjetu Vrhovnom sudu Republike Slovenije za predstavnike informatičkog odjeljenja Ministarstva pravde i Sudskog savjeta Crne Gore. Svrha ove studijske posjete bila je upoznavanje predstavnika Ministarstva pravde i Sudskog savjeta sa slovenačkim pravosuđem i sistemom skladištenja podataka.

Crnogorsku delegaciju činila su četiri člana (predstavnici Ministarstva pravde/Direkcije za IKT u pravosuđu i Sekretarijata Sudskog savjeta/IKT službe) koje su pratili predstavnici projekta EUROL 3.

Domaćini iz Slovenije prenijeli su svoje bogato iskustvo u vezi s promjenama normativnih i operativnih okvira koje su se vremenom pokazale kao prepreke, i kako je strateško planiranje doprinijelo realizaciji većine planiranih aktivnosti. To je rezultiralo uspješnom digitalizacijom sudskih procesa, poboljšanjem praćenja, transparentnosti i povjerenja u sistem pravosuđa.

Svi učesnici su posjetu ocijenili kao veoma korisnu jer je direktno povezana sa radom Ministarstva pravde i radne grupe za izradu nove Strategije za digitalizaciju pravosuđa. Zahvaljujući ovoj studijskoj posjeti, članovi studijske grupe dobili su uvide koji će u velikoj mjeri uticati na njihov pristup razvoju strategije digitalizacije, potvrđujući opredijeljenost za unapređenje pravosudnog sistema u Crnoj Gori.

 

 

Category:

Datum
6. lipnja 2024
Scroll to Top